Gwarantujemy bezpieczeństwo naszych usług
Produkty
Aktualnie przedmiotem importu są następujące produkty rolne:
Śruta sojowa
SKŁAD:
Sucha masa: 89%
Białko ogólne: 46%
Tłuszcz surowy: 1,5%
Włókno surowe: 6%
Energia JPM: 1,05
Energia MJ NEL: 7,6
Śruta słonecznikowa
Śruta rzepakowa
SKŁAD:
Sucha masa: 89%
Białko ogólne: 34%
Tłuszcz surowy: 2,2%
Włókno surowe: 12%
Energia JPM: 0,9
Energia MJ NEL: 6,51
Makuch sojowy
Makuch rzepakowy
Wysłodki buraczane
Melasa buraczana
DDGS
Białko ogólne: 25%
Tłuszcz surowy: 8%
Włókno surowe: 8%
Energia JPM: 0,97
Energia MJ NEL: 7,1
Młóto browarniane
Kwaśny węglan sodu
Fosforan paszowy
Kukurydza
Podstawowy składnik ziarna kukurydzy, skrobia, u przeżuwaczy jest wolniej rozkładana w żwaczu, niż skrobia innych zbóż co jeszcze bardziej podnosi wartość i przydatność tego komponentu w żywieniu krów wysoko wydajnych. Jako źródło dodatkowej glukozy (skrobia trawiona w jelicie) kukurydza jest szczególnie cenna i wręcz niezastąpiona w początkowym okresie laktacji. Pomaga zapobiegać ketozie typu 1, chroni wątrobę przed stłuszczeniem i ma korzystny wpływ na wskaźniki płodności.
SKŁAD:
Sucha masa: 89%
Białko ogólne: 9,3%
Tłuszcz surowy: 4%
Włókno surowe: 2,3%
Skrobia: 65%
Energia JPM: 1,06
Energia MJ NEL: 7,6